👤

Efectuați [tex](3x+1){3}[/tex]

Răspuns :

Aplicăm formula de calcul (a+b)³ = a³ + 3a²b + 3ab² + b³, unde în cazul nostru a este 3x, iar b este 1.

=> (3x+1)³ = (3·x)³ + 3 · (3·x)² · 1 + 3 ·3x·1² + 1³ = 3³·x³ + 3·3²·x² + 9x + 1 = 27x³ + 27x²+ 9x + 1

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!


Ze Learnings: Alte intrebari